Veelgestelde vragen

Wat is een eticket?

Sommige reizigers willen graag een papieren ticket. Helaas. Dit is niet meer mogelijk in deze snelle tijden. Een eticket is nu eenmaal niet van papier. Uw (eerste) voornaam en (achter-)naam (vetgedrukt) zoals vermeld in uw paspoort staan na aanschaf van het vliegticket geregistreerd in de gegevensbestanden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. U hoeft dus geen afdrukken met streepjescodes of vluchtdetails van het eticket mee te nemen.

Het tonen van uw paspoort bij de juiste incheckbalie is voldoende.

 

Is een visum nodig?

Voor Nederlandse en Belgische reizigers is geen visum nodig om Georgië en Armenië te bezoeken. Georgië heeft sinds 1 juli 2005 deze visumplicht afgeschaft, en Armenië sinds 10 januari 2013.

Wanneer u naar Nagorno Karabach wilt reizen, dan zijn hiervoor wél soortgelijke verplichtingen van kracht. Armenië Reizen draagt zorg voor de aanvraag van uw reisdocumenten wanneer u Nagorno Karabach bezoekt.

 

Heb ik eigenlijk inentingen nodig?

Armenië Reizen is geen gezondheidsorganisatie en baseert zich in eerste instantie op de algemene informatie over Armenië, Georgië en Nagorno Karabach overgenomen van de website van het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering.

Uiteindelijk bepalen uw reisbestemming, de verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten die u onderneemt, uw gezondheid en uw leeftijd welke vaccinaties en maatregelen voor u nodig zijn. Laat u zich daarom altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen die voor uw reis belangrijk zijn door een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of reizigersverpleegkundige. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden wilt gaan reizen, of als u op reis bijzondere risico’s loopt door activiteiten of beroep.

Armenië Reizen merkt op en adviseert het volgende.

Reizigers hoeven geen extra maatregelen te nemen tegen de malariamug. Een goed anti-muggenmiddel is voldoende voor die reizigers die hier prijs op stellen.

Met het normaal in acht nemen van persoonlijke en algemene hygiëne sluit u als reiziger uit, dat u besmet raakt met het virus dat hepatitus-A (geelzucht) veroorzaakt. Het is feitelijk onjuist en heel erg apart, dat deze mogelijke infectieziekte bij deze landen genoemd wordt. Dit virus wordt namelijk overgebracht door met ontlasting besmet voedsel en drinkwater. Het drinkwater is volkomen veilig en gezond om te gebruiken, daarbij inbegrepen de waterbronnen onderweg. Onze maaltijden worden deskundig en goed bereid. In geval van twijfel over de voedselbereiding in de restaurants en bij mensen thuis onderneemt Armenië Reizen direct actie. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen.

Voor wat betreft DTP is het wel verstandig dat u zich hiertegen laat inenten, wanneer dat nog niet is gebeurd.

 

Hoe zit dat eigenlijk met drinkwater?

Het water in Armenië, Georgië en Nagorno Karabach is zeer smaakvol, verfrissend helder en overal gewoon veilig te drinken, vooral bij de vele waterbronnen onderweg.

Het is frustrerend, dat zelfs Nederlandse en Belgische overheden op hun internetpagina´s klakkeloos (misschien elkaars) zeer gedateerde informatie overnemen, als zou het zeer onverstandig zijn om leidingwater te drinken in de Kaukasus. Dit is pertinent onjuist en feitelijk bangmakend. Zowel Armenië als Georgië exporteren drinkwater afkomstig van de honderden hooggelegen waterbronnen uit de schone Kaukasus bergen en directe omgeving.

Een algemene regel voor alle hotelaccommodaties ter wereld: wanneer u gebruik maakt van een hotelkamer, dan is het verstandig om even een minuutje het water te laten stromen alvorens te gebruiken. En altijd geldt: zeer koud drinkwater kan uiteraard een directe uitwerking hebben op de maag.

 

Is Armenië Reizen aangesloten bij stichting GGTO of SGR?

Nee. Armenië Reizen is een klein, buitenlands bedrijf.

Uitleg: de SGR bestaat alleen voor grote, Nederlandse bedrijven. Vanwege alle negatieve publiciteit rondom de SGR zal Armenië Reizen in ieder geval nooit aanschuiven bij deze club.

Onze toekomst: Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour-Operators werkt ook volgens onze eigen drie principes: voldoende solvabiliteit (minimaal 15%), liquiditeitseis om minimaal één maand vaste kosten te kunnen dekken en een jaaromzet die nooit meer dan één miljoen euro zal bedragen.

Armenië Reizen streeft het lidmaatschap van de stichting GGTO na, en zal na het openen van een Nederlands filiaal dit lidmaatschap dan ook aanvragen.

 

Is Armenië Reizen aangesloten bij VvKR of ANVR?

Nee. Armenië Reizen is een klein, buitenlands bedrijf.

Uitleg: alleen bij de SGR aangesloten bedrijven mogen lid worden van de ANVR, die per definitie alleen bestaat voor grote bedrijven, en kleinschalig toerisme in de ban doet. Armenië Reizen staat gelukkig wel voor kleinschalig én bovendien duurzaam toerisme.

Onze toekomst: Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties hanteert zeer goede criteria die ook precies onze eigen bedrijfsvoering weerspiegelen: maximaal twintig personen gemiddeld per groep en maximaal vijf full-time medewerkers. Voor uw informatie: Armenië Reizen werkt met een maximale groepsgrootte van acht personen begeleid door drie full-time medewerkers.

Immers: liever klein maar fijn dan groot en log. Of: kwaliteit boven kwantiteit.

Armenië Reizen streeft het lidmaatschap van de VvKR na, en zal na het openen van een Nederlands filiaal dit lidmaatschap dan ook aanvragen.

groepsreis individuele reis Armenië Georgië