reisadvies Armenië

Sinds 17 maart 2020 worden alle Europese paspoorthouders zeer streng geweigerd aan de Georgische en Armeense grenzen. De reden: Nederland en België gelden als zeer besmettelijke gebieden met betrekking tot het coronavirus. Het huidige reisadvies van de Nederlandse regering “reis niet naar Armenië, Georgië en Nagorno Karabach (= Artsakh)” is dus een wassen neus: als Nederlander kom je met de beste wil de Kaukasus niet eens binnen!

De verwachting volgens de Armeense en Georgische wet- en regelgeving is: medio juni 2020 kan weer volop gereisd worden door Nederlanders en Belgen in Nagorno Karabach (= Artsakh), Armenië en Georgië.

In alle regio´s van Armenië kan volkomen veilig gereisd worden. Het is dus ook veilig om naar Nagorno Karabach (= Artsakh) te reizen. Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (= Artsakh) zijn veiliger dan Nederland. Er is geen terreurdreiging en alleen (overigens net zoals in Nederland) sprake van kleine criminaliteit.

Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een pertinent onjuist en uiterst negatief beeld van de feitelijke situatie ter plekke. Dit reisadvies lijkt overduidelijk ingegeven door politieke redenen (“Reis niet naar de regio Nagorno-Karabach.”). Immers: Nederland erkent Nagorno Karabach (= Artsakh) niet als onafhankelijke staat. Interessant is overigens dan wel weer, dat Nagorno Karabach (= Artsakh) als regio van Armenië vermeld wordt (2015).

Verder: de schematische, topografische kaart van Armenië en Nagorno Karabach (= Artsakh) met de zeer gevaarlijk ogende, dikke, rode lijnen op de internetpagina van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken klopt niet. Want: een gewone toerist reizend over doorgaande wegen komt uiteraard géén landmijnen van 40 jaar geleden tegen!

Uiteraard dienen altijd overal ter wereld alle grensregio´s gemeden te worden. Dit zijn hier dus de gebieden ten uiterste noorden en oosten van Nagorno Karabach (= Artsakh), direct grenzend aan het vriendelijke, gezellige, oostelijke buurland Azerbeidzjan.

Armenië Reizen reist alleen in veilige gebieden, en houdt zich voor het overige aan het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Armenië, Georgië en Nagorno Karabach (= Artsakh) zijn dus volkomen veilig om in te reizen.

Indien gewenst, dan kan een op maat gemaakt reisadvies voor Georgië, Armenië en Nagorno Karabach (= Artsakh) bij Armenië Reizen worden aangevraagd.

De verbeterde staat van de wegen in zowel Armenië als ook in Georgië en Nagorno Karabach (= Artsakh) heeft vooral positieve invloed op de uitvoering van onze rondreizen.

7 juli 2015
nog steeds geldig op 6 mei 2020
lokaal geverifieerd op 4 mei 2020