reisadvies Armenië

Het huidige reisadvies is: reizen in Armenië is veilig, reizen in Georgië is veilig.

In Armenië en in Georgië kan volkomen veilig gereisd worden. U kunt naar Svanetië, de Military Highway richting Rusland en naar het uiterste zuiden van Armenië richting Iran reizen.

Georgië en Armenië zijn veiliger dan Nederland en België, want in Armenië en in Georgië is er geen terreurdreiging. En zoals iedereen weet: in Nederland en in België, maar ook in meer westerse landen is permanente terreurdreiging aanwezig. Net zoals in België en in Nederland is er sprake van kleine criminaliteit in de grote steden. Nee, er zijn geen bendes van zakkenrollers aktief!

Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een pertinent onjuist en uiterst negatief beeld van de feitelijke situatie ter plekke. Dit reisadvies lijkt overduidelijk ingegeven door (geo-)politieke redenen en lijkt bovendien niet op juiste wijze gecontroleerd te zijn.

De schematische kaarten van Georgië en Armenië zijn opgemaakt met van die dikke, bangmakende, rode lijnen op de internetpagina van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken, en kloppen bovendien niet. Alle wegen in Georgië en in Armenië zijn gewoon prima en veilig begaanbaar. De huidige, zeer goede staat van de wegen zowel in Armenië als ook in Georgië komt vooral de uitvoering van onze rondreizen ten goede!

Armenië Reizen reist altijd in veilige gebieden, controleert ook altijd vooraf en tijdens de rondreizen de lokale situatie.

LET OP: Het drinkwater in zowel Armenië als Georgië is van uitstekende kwaliteit, ijskoud en dus bij uitstek geschikt voor consumptie. Enkele grote organisaties en instanties in Nederland verspreiden aperte leugens over het drinkwater uit de Kaukasus. Zij kopiëren elkaars teksten zonder dit zelf ter plekke te hebben gecontroleerd.

Het huidige reisadvies voor Nederlanders en Belgen: reizen naar Armenië en Georgië = veilig en prima te doen. Drinkwater in Georgië en Armenië = echt lekker en gezond.

7 juli 2015, nog steeds geldig op 19 februari 2024, lokaal geverifieerd op 17 februari 2024