reisadvies Armenië

In alle regio´s van Armenië en Georgië kan volkomen veilig gereisd worden. Het is dus ook veilig om naar Artsach (= Nagorno Karabach), naar Svanetië, de Military Highway richting Rusland en naar het uiterste zuiden van Armenië te reizen.

Nederland en België gelden als zeer besmettelijke gebieden met betrekking tot het coronavirus. Het huidige reisadvies van Nederland én België “reis niet naar Armenië en Georgië” is dus een wassen neus: in Georgië en in Armenië zijn veel minder besmettingen dan in België en in Nederland!

Georgië, Armenië en Artsach (= Nagorno Karabach) zijn veiliger dan Nederland en België. Er is ABSOLUUT geen terreurdreiging. Net zoals in België en in Nederland is er wel sprake van kleine criminaliteit in de grote steden.

Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een pertinent onjuist en uiterst negatief beeld van de feitelijke situatie ter plekke. Dit reisadvies lijkt overduidelijk ingegeven door politieke redenen (“Reis niet naar de regio Nagorno-Karabach.”). Immers: Nederland erkent Artsach (= Nagorno Karabach) niet als onafhankelijke staat. Interessant is overigens dan wel weer, dat Nagorno Karabach (= Artsakh) als regio van Armenië vermeld wordt (2015).

Nota bene: de schematische kaarten van Georgië en Armenië (met dikke, rode lijnen) op de internetpagina van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken kloppen niet.

Armenië Reizen reist ALTIJD in veilige gebieden, en controleert voorafgaand aan en TIJDENS haar rondreizen de situatie ter plekke.

De huidige, zeer goede staat van de wegen in Armenië als ook in Georgië en Artsach (= Nagorno Karabach) komt vooral de uitvoering van onze rondreizen ten goede.

7 juli 2015, nog steeds geldig op 6 mei 2021, lokaal geverifieerd op 4 mei 2021