Rondreis Georgië Armenië


Boekingsformulier rondreis Georgië Armenië


Rondreis door deze twee kleine Kaukasuslanden met groot cultureel erfgoed.


rondreis georgie armenieIn deze foto dient 2023 gelezen te worden als 2024.

En dus ook dit reisseizoen 2024 geldt dezelfde basisprijs, ongewijzigd sinds 2019.


REISDATA 2024

  • 13 t/m 29 april > 17 dagen Georgië + Armenië (geen vertrek)
  • 4 t/m 22 mei > 19 dagen Georgië + Armenië (vertrokken)
  • 17 t/m 28 juni > 12 dagen Georgië (geen vertrek)
  • 19 t/m 29 juni > 11 dagen Georgië (zeker vertrek, nog voldoende plaatsen beschikbaar)
  • 5 t/m 21 augustus > 17 dagen Georgië + Armenië (nog voldoende plaatsen beschikbaar)
  • 31 augustus t/m 16 september > 17 dagen Georgië + Armenië (nog voldoende plaatsen beschikbaar)
  • 17 september t/m 7 oktober > 21 dagen Georgië + Armenië (volgeboekt)
  • 12 t/m 28 oktober > 17 dagen Georgië + Armenië (nog voldoende plaatsen beschikbaar)

REISDATA 2025

  • 19 april t/m 5 mei > 17 dagen Georgië + Armenië
  • 3 t/m 19 mei > 17 dagen Georgië + Armenië
  • 7 t/m 23 juni > 17 dagen Georgië + Armenië

Laatst bijgewerkt
1 juni 2024


Voor alle rondreizen geldt: niet 15 of 16 maar 17 dagen reizen. Enkele reizen hebben een afwijkende reisduur. Tijdens de reis bezichtigen we óók het grotklooster Davit Gareji en de wijnstreek Kachetië (Kakheti).

Na een proefperiode in reisseizoen 2019 nu met een compleet nieuwe, verbeterde, all-inclusive route met nieuwe (lees: oude) bezienswaardigheden. Nog meer genieten en nog authentieker reizen door Georgië en Armenië.

Extra vertrekdata zijn mogelijk. Bewonder oude plaatsen, synagogen, tempels, kerken, moskeeën en het uitgestrekte Lake Sevan of de Zwarte Zee. Geniet van de spectaculaire uitzichten tijdens deze 17-daagse, kleinschalige en persoonlijke rondreis.

039 GergetisSamebas 037 MtKazbegis

Zie de hoogtepunten van Georgië, waaronder de wandkloosters van Vardzia, het fort van Khertvisi, Borjomi nationaal park, het pittoreske klooster Manglisi, de Georgian Military Highway, het berglandschap van de Kaukasus, fortklooster Ananuri, klooster Gergetis Sameba bij Kazbegi, klooster Jvari, kathedraal Mtskheta en niet te vergeten het oude centrum van de hoofdstad Tbilisi. Bezoek verder in Armenië de zonnetempel Garni, kuuroord Dilidjan, grotklooster Geghard, klooster Khor Virab met adembenemend uitzicht op Mt. Ararat, stonehenge Zorats Karer, het Armeens klein-Cappadocië Khndzoresk en het betoverende klooster van Tatev. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan een van de vele musea in Yerevan, een operaconcert bij te wonen of gewoon heerlijk een terrasje te pakken. Vele sites die tijdens deze reis worden bezocht, staan op of zijn genomineerd voor de Unesco werelderfgoedlijst.
WP_20140923_16_33_33_ProBORJOMI
Deze rondreis is all-inclusive: vliegreis, taxen, Nederlandse gids tevens Armeens sprekend, vervoer, excursies, overnachtingen en maaltijden!
042 GletsjerKazbegis


REISBESCHRIJVING

028 DavidGaretjas

Dag 1
U vertrekt vanaf Amsterdam Schiphol naar Tbilisi International Airport. Na aankomst en het oppikken van de bagage vertrekken we ’s avonds per auto naar het oude centrum van Tbilisi, Dsveli Ubani. Kennismaken onder het genot van Georgische wijn op een typisch Georgisch balkonnetje staat als eerste op de agenda. De volgende ochtend zullen we op tijd vertrekken naar Mtskheta, de oude hoofdstad én kerkelijk centrum van de Georgisch-Orthodoxe kerk.
Vluchtduur bij benadering: 5 uur.
Afstand Airport – centrum Tbilisi: 20 km.
Dag 2
We rijden ongeveer 20 kilometer en komen uit bij de kerk van het kruis, Jvari. Hooggelegen boven het kruispunt van 2 rivieren met uitzicht op de heilige stad Mtskheta. Mtskheta (spreek uit: m-ts-geta) is het centrum van de Georgisch-Orthodoxe Kerk. Uiteraard bezoeken we de mooie kathedraal. Vervolgens rijden we over de Georgian Military Highway. Een genot voor de liefhebbers van mooie bergtoppen, pittoreske dorpjes én khinkali (Georgische, gekoookte deeghapjes). We zien echt veel deze eerste reisdag, en arriveren bij ons guesthouse in het noordelijk gelegen Kazbegi.
Afstand Tbilisi – Mtskheta – Ananuri – Kazbegi (Stepantsminda): 150 km.
034 Kazbegis
Dag 3
Vandaag maken we een wandeling naar een heel mooi klooster, Gergetis Sameba. Vanaf ons pension duurt de tocht ongeveer 2 uur. Ook is het mogelijk, om met een jeep naar het hooggelegen klooster te gaan. Daarna rijden we nog tot aan de Russische grens door een nauwe kloof. De route is goed en veilig, het is de doorgaande route tussen Georgië en Rusland. Halverwege de middag maken we nog een kleine tocht naar de wachttoren van Sno. Voor de wandelliefhebbers is er ook de mogelijkheid om te wandelen tot aan het bergdorp Juta. Hetzelfde guesthouse is vanavond wederom ons onderkomen.
Afstand excursie Kazbegi en omgeving: 50 km.
Dag 4
Uiteraard brengen we een bezoek aan deze stad van Stalin. Misschien wil niet iedere reiziger het Stalin-museum bezoeken. Als alternatief is het mogelijk om over een grote markt te lopen, of het fort van Gori te bezichtigen. We proberen ook de archeologische stad Uplitsikhe te bezoeken. Het mineraalwater van Borjomi is een leuke afwisseling in ons programma. ´s Avonds proeven we wederom van de goede, Georgische gerechten. Nog een glas wijn?
Afstand Kazbegi – Gori – Akhaltsikhe: 280 km.
Dag 5
Natuurlijk, in Georgië zijn veel kloosters, kerken, en allemaal erg mooi om te bezichtigen. Voor wie toch iets anders zoekt, is vandaag een ideale dag. Het klooster Vardzya is namelijk gevestigd in een oud grottenstelsel, met een leuke wandeling dus in het vooruitzicht. Bovendien is de route naar Vardzya eigenlijk best wel de moeite waard. Voor de echte afwisseling is het mogelijk om even de grens over te gaan naar Türkiye, even thee drinken in Posof.
Afstand excursie Vardzya: 80 km.
Afstand excursie Türkiye: 70 km.
054 Tbilisis
Dag 6
De route vandaag is wederom schilderachtig te noemen. ´s Middags rijden we over een werkelijk hele mooie, nieuwe weg dwars door verlaten landschappen. We rijden langs een van oorsprong Grieks (!) stadje, en aan het eind van een zeer interessante dag zijn we in Armenië. Ons guesthouse of hotel in de stad is ons onderkomen (eigen keuze).
Afstand Akhaltsikhe – Vanadzor: 280 km.

Dag 7
We nemen een kijkje in de natuur van de groene provincies Lori en Tavush. Mogelijkheden dus om te wandelen in een oerbos, maar ook bijvoorbeeld om de gezellige markt in Vanadzor te bezoeken. De kloosters Haghartsin en Goshavank zijn werkelijk op zeer mooie plaatsen in de natuur gelegen. Het is ook mogelijk, om minder toeristische kloosters in de omgeving te bezoeken, om zodoende authentieker te reizen.
Vanavond zijn we in ons guesthouse of hotel in de stad (eigen keuze).
Afstand excursie Dilijan – Haghartsin – Goshavank: 100 km.

Dag 8
De route gaat langs het meer van Sevan (Lake Sevan, Sevanalich), de kruisstenen van Noratus, de Selim caravanseraj en uiteindelijk bereiken we ons onderkomen in de stad Yeghegnadzor. Dit is midden in de Armeense wijnstreek gelegen, dus dat belooft veel goeds vanavond! En natuurlijk bezoeken wij het fantastisch gelegen klooster Noravank.
Afstand Vanadzor – Lake Sevan – Yeghegnadzor: 180 km.

016 Geghards 015 Geghards

Dag 9
Ja, nu heb ik al veel van het programma verklapt, eventjes alvast in het kort: wij rijden dus helemaal tot aan de Iraanse grens de komende dagen. Dus de route gaat langs het klooster van Tatev, de goudmijnen van Kapan, mooie natuurparken en een bergpas van 2.535 meter hoogte. Dit is een spectaculaire route, door onontgonnen gebied, dus te veel zal ik niet schrijven.. De route is volkomen veilig, op veel plaatsen ook een nieuwe weg vanwege de investeringen van .. China, jawel, ook in dit stuk wereld. Locals (hier kunnen we ook overnachten, hoeft niet), een echt sovjet-hotel en geen toeristen: dit is pas écht in Armenië reizen!
Afstand Yeghegnadzor – Armeense Stonehenge – klooster Tatev – Kapan: 180 km.

055 Alaverdis 056 Alaverdis

Dag 10
Zo, inmiddels aangekomen in het ruige zuiden van Armenië gaan we vandaag nog zuidelijker. We tikken de grens aan tussen Armenië en Iran, en we gaan hele mooie, unieke wandschilderingen bekijken. Dit allemaal in uniek erfgoed. Vandaag is echt de route een genot om te rijden, ook voor uw reisleider die dit stukje Armenië echt koestert.
Veel wordt niet verklapt van deze mooie, optionele excursie, om zodoende nog een beetje verrassing te behouden.
Vanavond mag weer bij de locals worden overnacht, maar een hotelkamer staat ook voor u gereserveerd.
Afstand excursie Kapan – Meghri – Kapan: 170 km.

Dag 11
Nog meer schitterende landschappen met ook de unieke rotsformaties van het Klein-Cappadocië van Armenië vlakbij het dorp Khndzoresk. En zullen we dan gaan kijken bij het spectaculaire, maar toeristische gedeelte, of toch maar bij het authentieke, rustige gedeelte? Vanaf Goris gaat de route verder naar Sisian. Maar eerst bekijken we hier de 7.000 jaar oude, Armeense stonehenge, Zorats Karer. Een kleine wandeling over een magisch gebied. Verder is in Sisian nog voldoende te bekijken, waaronder een klein, maar fijn streekmuseum met wandtapijten, klederdracht en de geschiedenis van het brood. Verder is ook een 7e eeuwse kerk een bezoek waard en is in de omgeving nog een waterval te bewonderen.
Afstand Kapan – Goris / Klein-Cappadocië Khndzoresk – Sisian: 120 km.

101 Noravanks

Noravank klooster Frans de Groot 2023

Dag 12
Vanuit het zuiden van Armenië rijden we terug naar de beschaving, zoals dat zo mooi klinkt. Maar het is wel echt een cultuurschok om na alle authenticiteit van het achterland in de hoofdstad Yerevan aan te komen.
Onderweg zijn uiteraard veel kloosters op de route, maar onze rondreis is zeker geen kloosterreis! Men zegt wel eens, dat onze rondreizen authentiek zijn. Uiteraard wordt naar ieders reiswens geluisterd, en mogelijk kan ook uw speciale verzoek gehonoreerd worden.
Afstand Sisian – Khor Virab – Edsmiadsin – Yerevan: 250 km.

083 Sevans 082 Sevans

Dag 13
Zelf in de stad aan de wandel, veel musea, en nog meer terrasjes. Genieten van het moderne Yerevan, waar werkelijk iedereen netjes gekleed over straat gaat. Doe zoals de Jerevaner doet: ´s avonds laat flaneren en dineren.
Armeens cognacje?
Afstand optionele excursie zonnetempel Garni – grotklooster Geghard: 70 km.

Dag 14
We rijden vanaf Yerevan naar Tbilisi, met leuke stops onderweg. Halverwege de middag zijn we in de Georgische hoofdstad om ook hier het echte stad-stad gevoel te krijgen.
Gaumardzjos! (Proost! op z´n Georgisch)


Dag 15: wordt aangepast

Dag 16: wordt aangepast

Dag 17
U reist terug vanaf Tbilisi International Airport naar Amsterdam Schiphol.

090 Noratuss 088 Noratuss


Avondprogramma
Tijdens het verblijf in Tbilisi en Yerevan is het zeer de moeite waard om een muziekconcert te bezoeken of een dans/theater-voorstelling bij te wonen. Indien u wenst, dan wordt het vervoer en de aanschaf van de entreebewijzen door uw reisleider geregeld.


KOSTEN

Basisprijs

De 10-daagse rondreis Georgië kost €1.195,-.

De 17-daagse rondreis Georgië Armenië kost €1.695,- . Dit is de basisprijs voor seizoen  2024 (ongewijzigd sinds 2019). De prijs is per persoon, inclusief vliegticket en verder ook all-inclusive.

Inclusief tijdens een 17-daagse rondreis:

 • Vliegticket Amsterdam (of eventueel Brussel) – Tbilisi (of eventueel Yerevan) v.v.
 • Alle luchthavenbelastingen
 • Alle ticketkosten
 • Administratiekosten
 • Transfers van en naar Tbilisi International Airport
 • Rondreis volgens programma
 • Verblijf in hotels en guesthouses
 • Alle maaltijden (iedere dag: ontbijt, (korte) lunch en diner)
 • Nederlandse reisleiding, tevens Armeens en Russisch sprekend
 • Entreegelden musea en bezienswaardigheden volgens reisprogramma
 • Excursies
 • Uitgebreide dag-tot-dag reisbeschrijving
 • Twee dagen extra reizen, dus 17 i.p.v. 15 dagen
 • Garantie reisgelden

Exclusief tijdens een 17-daagse rondreis:

 • Vijf avondmaaltijden (o.a. tijdens vrije avonden in Tbilisi en in Yerevan)
 • Vijf middagmaaltijden (o.a. tijdens vrije dagen in Yerevan en in Tbilisi)
 • Entreegelden overige musea en bezienswaardigheden
 • Optionele excursies
 • Reisverzekering

Toeslagen
De toeslag voor een eenpersoonskamer tijdens een 17-daagse rondreis is EURO 225,- .

Kortingen
Maak gebruik van onze vroegboekkortingen en lopende acties. De huidige vroegboekkorting voor onze rondreis met vertrekdatum 12 oktober bedraagt EURO 50,- per persoon.

Upgrades
Het is mogelijk om uw verblijf (bijvoorbeeld in Tbilisi en in Yerevan) luxer in te richten (zie boekingsformulier).


REISDATA 2024

  • 13 t/m 29 april > 17 dagen Georgië + Armenië (geen vertrek)
  • 4 t/m 22 mei > 19 dagen Georgië + Armenië (vertrokken)
  • 17 t/m 28 juni > 12 dagen Georgië (geen vertrek)
  • 19 t/m 29 juni > 10 dagen Georgië (zeker vertrek, nog voldoende plaatsen beschikbaar)
  • 5 t/m 21 augustus > 17 dagen Georgië + Armenië (nog voldoende plaatsen beschikbaar)
  • 31 augustus t/m 16 september > 17 dagen Georgië + Armenië (nog voldoende plaatsen beschikbaar)
  • 17 september t/m 7 oktober > 21 dagen Georgië + Armenië (volgeboekt)
  • 12 t/m 28 oktober > 17 dagen Georgië + Armenië (nog voldoende plaatsen beschikbaar)

REISDATA 2025

  • 19 april t/m 5 mei > 17 dagen Georgië + Armenië
  • 3 t/m 19 mei > 17 dagen Georgië + Armenië
  • 7 t/m 23 juni > 17 dagen Georgië + Armenië

Laatst bijgewerkt
1 juni 2024


Aantal deelnemers
Minimaal: 3
Maximaal: 8

autootje


ROUTEKAARTJES

dag 1: aankomst Tbilisi – oude centrum

..

..


dag 2: route Tbilisi – Mtskheta – Ananuri – Jvari Pass – Stepantsminda (Kasbegi)

..

..


dag 3: excursie Gergetis Sameba – Dariali kloof bij de Georgisch-Russische grens – Sno – Juta

..

..


dag 4: route Stepantsminda (Kasbegi) – Uplitsikhe – Gori – Borjomi – Akhaltsikhe

..

..


dag 5: excursie Vardzia – Khertvisi

..

..


dag 6: route Akhaltsikhe – Ninotsminda – Tsalka – Marneuli – grens GE/AM

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 6: route grens GE/AM – Haghpat – Alaverdi – Kobayr – Vanadzor

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 7: excursie Goshavank – Haghartsin – Dilijan

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 8: route Vanadzor – Lake Sevan – Noratus – Selim Caravanseraj – Yeghegnadzor

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 9: excursie Yeghegnadzor – klooster Noravank – Areni wijnproeverij – universiteit Gladzor – Yeghegnadzor

..

..


dag 10: route Yeghegnadzor – Zorats Karer (Armeense stonehenge) bij Sisian – grotwoningen Khndzoresk – Kapan

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 11: excursie Kapan – Shikahogh NP – Meghri bij de Armeens-Iraanse grens – Vahanavank – Kapan

..

..


dag 12: route Kapan – klooster Tatev – klooster Khor Virab – Yerevan

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 13: excursie grotklooster Geghard – zonnetempel Garni

..

..


dag 14: route Yerevan – Armeense alfabet – Spitak – Vanadzor – Tbilisi

..

Grotere kaart weergeven
..


dag 17: vertrek vanaf Tbilisi International Airport

..

..


OVERNACHTINGSPLAATSEN

Voor onze 17-daagse rondreis Georgië Armenië zijn onderstaande overnachtingsplaatsen ingeroosterd:

Overnachtingsplaatsen in Georgië

Dag 1 in Tbilisi, dag 2+3 in Stepantsminda (Kasbegi), dag 4 in Telavi, dag 5+6 in Akhaltsikhe en dag 15+16 in Tbilisi.

rondreis georgie armenie ge


Overnachtingsplaatsen in Armenië

Dag 7 in Vanadzor, dag 8 in Yeghegnadzor, dag 9+10 in Kapan, dag 11 in Sisian en dag 12+13 in Yerevan.

rondreis georgie armenie am


Boekingsformulier rondreis Georgië Armenië


Laatst bijgewerkt

1 juni 2024


groepsreis individuele reis Armenië Georgië