Trekking Armenië

Trekking Armenië

Boek trekking Armenië

(Berg-) Wandelen over de Armeense Zijderoute met BAGAGEVERVOER.

Reisschema
Onze trekking is niet precies per dag te plannen. Toch zullen we ons zo veel mogelijk wel aan een algemene planning houden. De trekking kenmerkt zich door een plezierige mix van inspanning en ontspanning. We wandelen over gedeeltes van de oude zijderoute en we ontmoeten herders, oude ambachtslieden en proeven verse kazen en volle, Kaukasische matsun (yoghurt). We slaan ons kampement op midden in een oerbos, en we wanen ons in de tijd van Gregorius de Verlichter aan de voet van de berg Ararat.

Tijdens de trekking wandelen wij de eerste 12 dagen gedurende 8 dagen over de bergen. Uiteraard acclimatiseren we eerst en plannen we ook enkele rustdagen. Per dag wandelen we 6-7 uur. Dit is inclusief de lunchpauze. De tocht is goed vol te houden voor mensen met een gemiddelde conditie. Als een dag moeilijker lijkt te worden (onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer), dan houden wij daar rekening mee. Wij verplaatsen ons door het Dilidjan National Park en de aangrenzende gebieden, gedeeltelijk over de hooggelegen Armeense Zijderoute in de provincies Lori, Tavush, Kotayk en Gegharkunik. Uiteraard kamperen we ook bij Lake Sevan.

In de dalen gaat de tocht op gemiddeld 1700 meter hoogte, en over de bergen op gemiddeld 2100 meter hoogte. Doordat wij ons te voet verplaatsen, merken we daar eigenlijk niets meer van. Toch kunnen de eerste dagen zwaarder aanvoelen door het hoogteverschil met de lage landen. Tijdens de trekking zijn we eigenlijk continu rond de boomgrens of daarboven.

In de derde week verplaatsen wij ons over een grotere afstand per auto (minibus of jeep) naar het zuiden van Armenië. Daar zijn ook erg veel mooie plaatsen, bijvoorbeeld bij Sisian de Zorats Karer en de waterval, of bij Goris het Armeens klein-Cappadocië (Khndzoresk). En niet te vergeten: het mooie klooster van Tatev (= Tatevank). Dan is gedurende een paar dagen de trekking iets meer wandelen en iets minder bergwandelen geworden. De ervaring leert ons, dat de deelnemers aan de trekking ook enkele culturele hoogtepunten van het land willen zien.

In het eerste gedeelte van deze trekking wordt de bagage vervoerd met paarden en/of jeep (via een omweg). In het tweede gedeelte wordt de bagage per auto (minibus) vervoerd.

Kaukasische feesten en partijen kennen geen einde; toch zullen wij soms eerder onder zeil moeten gaan, omdat er nog zo veel meer te zien is dan de goedgevulde Armeense tafels!

Er is voldoende gelegenheid om goed contact te krijgen met de bevolking. We zullen behalve Armeniërs ook Koerden en Russen bezoeken. Het aantal wodkaflessen (toosten moet, leegdrinken mag) en opengemaakte wekpotten in combinatie met het seizoensfruit (abrikozen en perziken!) zorgen iedere keer weer voor een vriendschapsteken bij de Armeense barbecue; een teken van het echte mens-zijn, het niet-geleefd worden door computers, kortom: een teken van de puurheid van Armenië.

Kenatsd (= proost).

Avondprogramma
Tijdens het verblijf in Tbilisi en Yerevan is het zeer de moeite waard om een muziekconcert te bezoeken of een dans/theater-voorstelling bij te wonen. Indien u wenst, wordt het vervoer en de aanschaf van de entreebewijzen door uw reisleider geregeld.


laatst bijgewerkt: 8 januari 2016

Prijs
De trekking Armenië kost €1.495,00 per persoon. Deze prijs is inclusief de kosten voor het vliegticket.

Korting
Lezers van het ANWB magazine Op Pad ontvangen een korting van €25,00 per persoon.

Inclusief

vliegticket Amsterdam – Tbilisi v.v.

alle luchthavenbelastingen

alle ticketkosten

administratiekosten

transfers van en naar Tbilisi Airport

trektocht (wandelen) volgens programma

rondreis naar midden en zuiden van Armenië

noodzakelijk vervoer per Russische legerjeep, auto of minibus

BAGAGEVERVOER

vijf hotel/pension-overnachtingen

alle maaltijden (met uitzondering van: zie exclusief)

Armeense hapjes en drankjes

tevens Armeens sprekende, Nederlandse reisleiding

lokale gids

uitgebreide dag-tot-dag reisbeschrijving

 

Exclusief

reisverzekering

entreegelden musea en bezienswaardigheden

vijf avondmaaltijden (o.a. tijdens vrije avond in Yerevan)

drie middagmaaltijden

persoonlijke kampeeruitrusting, bijvoorbeeld: (dag-)rugzak, slaapzak, tent, matras


laatst bijgewerkt: 8 januari 2016

Vertrekdata
2016: 23 juli

2017: 22 juli

Aantal deelnemers
Minimaal: 4
Maximaal: 8
footprints
tentje


laatst bijgewerkt: 8 januari 2016

[tab title=”Routekaart”>
De route van de trekking
Binnenkort wordt hier de route van onze trekking beschreven.

De route van de gehele rondreis
Binnenkort wordt hier de gehele route van de 22 dagen beschreven.
Alvast een paar plaatsen: Tbilisi – Haghpat- Kobayr – Vanadzor – Margahovit – Dilijan – Noratus – Martuni – Yeghegnadzor – Arpavallei – Sisian – Zorats Karer – Goris – Khndzoresk – Kapan – Meghri – Tatev – Noravank – Khor Virab – Edsmiadsin – Yerevan – Mt. Aragats – Spitak – Tashir – Dmanisi.

groepsreis individuele reis Armenië Georgië